NE ARAMIŞTINIZ ?

19 mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili TADİV Başkanı Prof.Dr Aygün ATTAR'ın Mesajı

18 Mayıs 2020 Genel

16 Mayıs 1919 Türk milletinin kaderini değiştirecek Bandırma vapuru yolculuğuna  başladı ve “1919 senesi Mayısı'nın 19. günü Samsun'a çıktım.” anlatımıyla başlayan milli mücadelemiz zaferle sonuçlandı.
Başkomutanımız Atatürk’ün 101 sene önce başlattığı yol kutlu ve daim olsun.
Bugün, 19 Mayıs,Mustafa Kemal'in önderliğinde; yurdun dört bir yanını işgal eden güçlere karşı verilen Milli Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs; Türk Milleti'nin yeniden doğuşu ve var olma mücadelesi açısından büyük önem taşır.
Büyük Atatürk'ün bu günü Türk Gençliğine armağan etmesinin ayrı bir anlamı vardır. Atatürk; Cumhuriyet'i gençlere emanet etmiş ve geleceğimiz olan Türk gençliğine güvenini ortaya koymuştur.
 Gençlerimizin, kendilerine emanet edilen milli varlığımız olan Türkiye Cumhuriyetini daha da geliştireceğine ve güçlendireceğine olan inancımız tamdır.Aklın  ve bilimin yol göstericiliğinde, milli değerlerine bağlı, vatansever; demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti 'ni yaşatacak gençlerin coşku ve mutluluk bayramlarını tebrik ediyoruz.
Türk Milleti'nin bağımsızlık ruhunun bir göstergesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, rahmetle ve şükranla anıyoruz.

TADİV Başkanı

Prof.Dr Aygün ATTAR


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.