NE ARAMIŞTINIZ ?

Azerbaycan Kadınlarının VI Forumu Bakü'de Düzenlendi

27 Ekim 2023 Genel

Azerbaycan’ın  her bölgesinden 600'e yakın kadını bir araya getiren Azerbaycan Kadınlarının VI Forumu Azerbaycan’da  kadın hareketinin kurucusu olan Umummilli Lider Haydar Aliyev'in 100. yılı ve ilk Kadın Forumu'nun 25. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenmiştir.

Türkiye, Özbekistan ve Tacikistan devlet yetkililerinin katıldığı Foruma milletvekilleri, hükümet ve sivil toplum kuruluşları,uluslararası kuruluşların temsilcileri ve Azerbaycan'daki yabancı ülkelerin büyükelçiliklerinin yanı sıra ülkenin tüm bölgelerinden önde gelen sosyal ve kültürel temsilciler katılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi,TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar da 19 Ekim Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Kadınlarının VI Forumu’nda açılış konuşmasının ardından panelde konuşmalarını gerçekleştirmiştir.

"Büyük Önder Haydar Aliyev'in Esas Misyonu: Büyük Dönüş" panelinde "Kadın annedir, ilk öğretmendir. Dünya politikacılarını, düşünürlerini, bilim adamlarını anne doğurur ve ilk öğretmeni rolünü oynar." diyerekden konuşmalarına başlayan Prof.Dr.Aygün Attar Forumda büyük ilgi görmüştür.Bağımsız, tam egemen Azerbaycan toprağının çocuğu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen A. Attar, Büyük Önder'in Azerbaycan kadınına verdiği değerin bugün bile korunduğunu vurguladı. "Umummilli Lider Haydar Aliyev, yaşı, çalışma alanı ne olursa olsun kadınlara özenle davrandı ve desteğini esirgemedi. Bu gelenek, Büyük Liderin değerli takipçisi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da özenle sürdürülmektedir"-dedi.Azerbaycanlı kadınlarla, özellikle de şehit anneleriyle gurur duyduğunu vurgulayan Aygün Attar, sağlıklı bir ailenin topluma sağlıklı çocuklar kazandırdığını vurguladı.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.