NE ARAMIŞTINIZ ?

Azerbaycan ve Türk Dünyası Öğrenci Temsilcileri TADİV Başkanı Prof.Dr Aygün Attar'ı Ziyaret Etti

7 Aralık 2021 Genel

 Ankara’daki Azerbaycan Evinin kalabalık misafirleri, çoğunluğu YTB bursu ile Türkiye ‘de yüksek lisans, lisans ve doktora öğrencisi olan Azerbaycanlı gençlerdi.

Tıp, uluslarası ilişkiler, güzel sanatlar, genetik mühendisi, matematik, iletişim ve şair gibi çeşitli mesleklerde eğitimlerini başarıyla devam eden otuzdan fazla genç Azerbaycanlı, TADİV Azerbaycan Evi’nde kendilerine yapılan davet üzerine biraraya geldiler.

Samimi ortamda geçen buluşmada, TADİV başkanı Prof.Dr.Aygün Attar Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin çok yönlü gelişme sürecinde gençlerin daha aktif rol almasına yönelik istediğini dile getirdi ve birlikten doğan gücün Karabağ Zaferindeki rölüne dikkat çekti. Şuşa Beyannamesinde ayrıca yer alan ortak Diaspora faaliyeti konusu kapsamlı şekilde müzakere edildi ve bu yönde işbirliği konusunda gençlerin önerileri dinlendi.

Uzun süren görüş, fikir alışverişi ile devam etti.

Azerbaycan Evi’nde gençlerimizin kültürel faaliyetleri ve seminer, çalıştaylar gerçekleştirilmesi için planlamalar yapıldı. Azerbaycanlı gençler Şuşa Kongre Merkezi'nde piyano ve keman eşliğinde spontane mini bir konser programı sonrasında yeniden buluşmak üzere TADİV‘deki görüşmeden  duydukları memnuniyeti ifade ederek en kısa zamanda yeniden buluşmak üzere ayrıldılar.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.