NE ARAMIŞTINIZ ?

Azerbaycan'da 6. Dönem Milli Meclis Başkanı, Prof.Dr.Sahibe Kafarova oldu

10 Mart 2020 Genel

Azerbaycan'ın Milli Meclis Başkanı, Yeni Azerbaycan Partisinin (YAP) adayı  Prof.Dr.Sahibe Kafarova oldu.

Azerbaycan'da 9 Şubat'ta yapılan olağanüstü milletvekili seçimlerinin ardından, Azerbaycan Milli Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı oturumda Milli Meclisin başkan ve başkan yardımcılarının belirlenmesi için oylama yapıldı.YAP tarafından adaylığı sunulan 55 yaşındaki Sahibe Kafarova, 125 oyun 116'nı alarak Milli Meclisin yeni başkanı seçildi.

Oturumda, YAP Milletvekili Ali Hüseyinli Birinci Başkan Yardımcısı, Bağımsız Milletvekili Adil Aliyev ve Vatan Dayanışması Partisi'nin adayı Fezail İbrahimli ise Başkan Yardımcısı oldu.

Milli Meclisin yeni başkanı Kafarova, 4. ve 5. dönemlerde de Şemkir bölgesinden milletvekili seçilmişti. Siyasete girmeden önce çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi ve yönetici olarak çalışan Kafarova'nın, çağdaş Rus ve Amerikan edebiyatları konusunda uzmanlığı bulunuyor. Kafarova'nın kaleme aldığı 70'ten fazla bilimsel eser ve ders kitabı bulunuyor.

 

ve aynı zaman da TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar tebrik mesajını iletip ve Azerbaycanın, kadın erkek eşitliği konusunda daim örnek bir Türk Devleti olduğunu söyledi.

 


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.