NE ARAMIŞTINIZ ?

AZERBAYCAN'DA KARANTİNADAKİ ERKEKLERDEN ÖRNEK PROJE: EV ERKEKLERİ KULÜBÜ

21 Nisan 2020 Genel

Azerbaycan'da karantinadaki erkeklerden örnek proje: Ev Erkekleri Kulübü

EV İŞLERİNİN SADECE KADINLARA AİT OLMADIĞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Küresel salgın koronavirüsün sebep olduğu karantina nedeniyle evden çıkamayan erkekler, evde kaldıkları süre boyunca ev işleri, yemek pişme, çocukların bakımı gibi çoğunlukla sadece kadınlara özgüymüş gibi yüklenen ve bitmeyen ev işi görevlerinde yaptıkları işlerde hünerlerini gösterdikleri videoları ve fotoğrafları sosyal medyadaki Ev Erkekleri Kulübü sayfasına yükledi.

Paylaşımlarda ev işlerinde kadın ve erkek eşitliğinin önemi vurgulanırken hem komik ve hem ilginç görüntüler ortaya çıktı.

ERKEKLERİN EV İŞİ YAPMASI UTANÇ VERİCİ YA DA ALAY KONUSU DEĞİL!

EKK üyeleri, ev işleri yapmalarının utanç verici veya alay konusu olmadığını, sadece kadınların yapmak zorunda olduğu bir iş olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

EEK, KADINLARI DAHA İYİ ANLAMAK AMACIYLA KURULDU

Kulübün karantina günlerinde evde kalmak zorunda olan erkeklere ev işlerinde kadınları desteklenmeleri, kadınları daha iyi anlamak ve deneyimlerini paylaşmak için fırsat olduğu öngörülüyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İLE YARDIMLAŞMA

Hem eğlenceli hem de öğretici bir kulüp olduğunu vurgulayan Ev Erkekleri Kulübü'nün kurucusu Vefadar Babayev, "Ev Erkekleri Kulübü'nü 24 Mart tarihinde kurduk. Karantina süresi boyunca evde kalsak da zamanımızı verimli geçirmek için kurduk. İlk günden beri gruba üye olmak isteyenler çoğaldı. Kuralı 3 hafta olması rağmen 32 bin üyeye ulaştık. Ev işleriyle ilgili eğlenceli paylaşımlar oluyor. Aynı zamanda kendi alanlarında deneyimli kişiler karşılıklı olarak bir birine yardımcı oluyor. Mesele doktor bir arkadaşımız ihtiyaç sahibi aileleri muayene edebilirim diye paylaşımlarda bulunuyor. Sadece eğlence değil, entelektüel kesimin çoğunlukla bulunduğu bir ortam. Şimdi sitesini kuruyoruz. Kuracağımız bu site sayesinde projeler gerçekleştireceğiz." dedi.

Babayev, "Üyelerimizle tarafından ihtiyacı olan ailelere yardım toplamak için fon oluşturma teklifi geldi. Bu yardım kampanyasını ilan ettikten sonra üyelerimiz tarafından bağışlar gelmeye başladı. Bugüne kadar 900'e yakın aileye erzak yardımında bulunduk" ifadelerini aktardı.

HER GÜN 60 AİLEYE ERZAK

EKK üyelerinin bağışlarıyla ortalama her gün 60 aileye erzak yardımı yapılıyor.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.