NE ARAMIŞTINIZ ?

Bakü'nün kurtuluş gününe görkemli kutlama

21 Ekim 2021 Genel

Onursal Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in yaptığı Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Bakü'nün kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle şerefine düzenlenen gecede alkışlar Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğine. TADİV Azerbaycan Evi Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'ın açılış konuşmasını yaptığı gecede her iki ülkenin istiklal marşları çalınıp, iki devlet tek millet vurgusu yapıldı.

Onursal Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in yaptığı Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Bakü'nün kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle şerefine düzenlenen gecede alkışlar Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğine. Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in önerisiyle 23 yıl önce Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından kurulan TADİV, Azerbaycan Evi'nin gecesinde Kafkas İslam Ordusu Bakü'nün kurtuluşu gecesine Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, AK Parti eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, ATV'nin izlenme rekorları kıran Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinin oyuncusu Ozan Akbaba'nın yanı sıra iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. TADİV Azerbaycan Evi Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'ın açılış konuşmasını yaptığı gecede her iki ülkenin istiklal marşları çalınıp, iki devlet tek millet vurgusu yapıldı.

 

TADİV Azerbaycan Evi tarafından yapılan, Tovuz'dan TurAz'a belgeselinin gösterimi ile devam eden gecede kürsüye çıkan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu konuşmasında kardeş Azerbaycan ile Türkiye arasında sağlam ve sarsılmaz bir kardeşliğin olduğuna işaret etti. Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü zaferinin önemine değinen Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizin tüm sahalarda olduğu gibi her alanda kardeş Azerbaycan'ın yanında olmuştur. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu kardeşlik her iki ülke arasında sarsılmaz olacak" şeklinde konuştu. Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Şamil Ayrım konuşmalarında, iki ülke arasındaki ilişkilerin çimentosunu oluşturan Kafkas İslam Ordusunun Azerbaycandaki faaliyetleri ve önemi üzerinde durdular. Ermenistan tarafından stratejik önem arz eden Azerbaycan 'ın Tovuz iline yapılmış taaruz sonrasında Türk kamuoyunun gündeminde güncelliğini daha farklı bir heyecanla koruyan bir millet iki devlet hikayesinin güzelliğini yansıtan gece, Azerbaycanlı sanatçıların mini bir konser verildi.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.