NE ARAMIŞTINIZ ?

Sarıyer Belediye Meclisi kararı ile Cendere Caddesi'nin adı "AZERBAYCAN CADDESİ" oldu.

30 Haziran 2020 Genel

Ayazağa'nın en eski caddelerinden Cendere Caddesi'nin ismi, Sarıyer Belediye Meclisi kararıyla Azerbaycan Caddesi olarak değiştirildi. Karar, İstanbul Büyükşehir Meclisi'nden de geçmesi halinde Valilik onayıyla yürürlüğe girebilecek.

Dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın da bulunduğu, Sarıyer’in ve Ayazağa’nın en köklü caddelerinden Cendere Caddesi’nin ismi değiştirildi. Sarıyer Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda 2020/18 karar numarasıyla geçen düzenlemeyle, söz konusu caddenin adı Azerbaycan Caddesi olarak değiştirildi. “İki devlet tek millet” sloganıyla bütünleşen Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dayanışmayı arttıracak değişiklik, Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki tüm meclis üyelerinin ortak oylarıyla alındı. İsim değişikliği konusundaki talebin Azerbaycan Başkonsolosluğu tarafından Sarıyer Belediyesi’ne iletildiği ifade edildi.

İmar- Çevre ve Sağlık- Avrupa Birliği Komisyonu Müşterek Raporu Komisyon görüşünde; “Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 11.02.2020 tarih ve 5932021-589 sayılı yazıları ile Başkanlık Makamına sunulan ve Başkanlıktan 02.03.2020 tarihinde Meclis Gündemine gelen, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesinde bulunan Cendere Caddesi isminin değiştirilmesi konusu uygun görülmüştür” denildi. Yazıda; söz konusu değişikliğin 3 Şubat 2020 tarihli ve 2020/53 sayılı Azerbaycan Respublikasının Baş Konsolosluğu yazısıyla yapıldığı da vurgulandı. Örnek kararın alınmasında İmar Komisyonu üyeleri Nizamettin Günel (Başkan), Özkan Sucu (Başkan Yardımcısı),  Halil Bozkurt, Saim Kadıoğlu, Hüseyin Coşgun, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Hüseyin Coşkun (Başkan), Memet Yıldız (Başkan Yardımcısı), Görkem Kurşun, Gamze DEMİRTAŞ, Abdullah Günaylı, Avrupa Birliği Üyeleri Mustafa Balcı (Başkan), Vedat Taylan Yıldız (Başkan Yardımcısı), Özkan Sucu, Hasan Demiralp, Tolga Savun ortak imza attı. Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçen karar, prosedür gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görüşülecek, karar meclisten geçmesi halinde İstanbul Valiliği onayıyla yürürlüğe girecek. Böylece iki kardeş ülke arasındaki dostluk bir kez daha perçinlenmiş olacak.

Kaynak: https://sariyergazetesi.com/ ve Günel Malikova (AZERTAC Özel Muhabiri)


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.