NE ARAMIŞTINIZ ?

TADİV Öncülüğünde Türkiye'de Bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile Ortak Basın Açıklaması Gerçekleştirildi.

14 Aralık 2022 Genel

TADİV öncülüğünde Türkiye'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Sayın Basın mensupları,

Malumunuz olduğu üzere, iki sene önce Can Azerbaycan 30.yıl topraklarını işgal etmiş olan tecavüzkar Ermenistan ‘a karşı meşru müdafaa hakkını kullanarak Karabağ Zaferini gerçekleştirdi.

Düşmanın Ana Vatandan def edilmesi gibi şerefli görevi gerçekleştiren  hayatının   baharındaki  14 bin Azerbaycan Türkü  Gazi oldu, üç bin  soydaşımız   vatan toprakları için can verdi, şüheda oldu.

Topraklarımız için can veren ailelerin söylediği tek cümle “ Vatan sağ olsun” oldu ..

Vatan sağ olsun, topraklar işgalden azad olsun diye 

o topraklarda yerin altını ve üstünü istismar eden, Azerbaycan ‘ın maddi manevi zenginliğini talan etmekle kalmayarak nehirlerine zehir akıtan ormanlarını yakan zihniyetin doğma yurttan  def olup gitmesi için verildi kurbanlar.

Azerbaycan, devlet başkanı Ali baş Komandan Aliyev ‘in etrafında birleşerek Demir Yumruk oldu, o yumruk düşmanın başını ezdi.

Can Azerbaycan ‘ın haklı davasında ona manevi siyasi destek veren Yürek Türkiye’mizin kardeş desteği hepimizi gururlandırdı.

Çünkü biz Türkiye ve Azerbaycan olarak bir millet iki devlet felsefesine uygun davranışımızla tüm Türk Dünyasının dayanışmasına en güzel örmek olduk.

Azerbaycan ‘ın sevinciyle sevindik şimdi de üç gündür kar kış demeden Laçın koridorunda sivil inisiyatifin en güzel örneğini demokratik eylemle ortaya koyan Azerbaycan STK’ları ile birlikteliğimizi beyan etmek için Türkiye STK temsilcileri olarak buradayız.

Şehit kanlarımızın haşla  kurumadığı, acılı ailelerin yaralarının kaysak tutmadığı Azerbaycan topraklarının  geçici olarak Rus askerlerinin konumlandığı  Karabağ iktisadi bölgesinde, Azerbaycan topraklarının  yeniden Ermenistan ve işbirlikçileri tarafından hukuk dışı yöntemlerle istismar edildiği

 , bölgede yerleşen Azerbaycan yer altı kaynaklarının  kıymetli madenlerin  yağmalandığı haberleri ve bunlara dair  kanıtlar Azerbaycan kamuoyunda haklı olarak  ciddi tepkilere yol açmakta.

2020, 10 Kasım üçlü barış sözleşmesine riayet etmeyen, Uluslararası hukuku yok sayan Ermenistan baş bakanı Paşinyan, bir taraftan Fransa Rusya Amerika üçgeninde ağlama turları gerçekleştirmekte diğer tarafta 

Laçın koridorundan Karabağ ‘da yaşayan Azerbaycan vatandaşı olan Ermenileri silahlandırmak, separat faaliyetlere teşvik etmek Karabağ ‘ın tabii servetlerini uluslararası kriminal iş adamları ve şirketleri aracığıyla yağmalamaktadır.

Tüm bunlar, sözde barış gücü adı altında geçici olarak bölgede varlık gösteren Rus askerlerinin kontrolünde gerçekleşmektedir!

Geçici Rus askeri birliklerinin komutanı Volkov’un Suriye’deki görev süresinde  PKK/PYD terör örgütü mensuplarıyla birlikte samimi pozlarını hatırlamamız, bölgedeki Rus askeri birliğinin gerçekten hangi meramlı olduklarına dair bize net fikir verecektir!

,Azerbaycan Ekoloji  Bakanlığı ve Azergold uzmanlarının hukuki olarak Azerbaycan topraklarında olup Azerbaycan ‘a ait madenleri kontrol etme ve orada ülke ekolojisine vurulan zararın tespitini dair teşebbüsü Rus askeri birliklerinin kabaca müdahalesi ile önlenmiştir.

Bunun üzerine Azerbaycan kamuoyunda ciddi tepki boy göstermiş ve Azerbaycan STK tarafından bugün üçüncü gününde olan Laçın koridoru eylemleri başlamıştır.

Rus askeri birliklerinin Azerbaycan ‘a ait topraklarda Çarlık Rusya’sını ve Sovyet emperyalizmini aratmayan küstah tavırları ve Kalaşnikof silahları karşısına kalbini ateşli silaha dönüştürüp sivil direniş gösteren Can Azerbaycan STK’larının yanındayız.

Destek ve dualarımızla birlikte, Rus büyükelçiliğine ve BM başta olmakla tüm Uluslararası  kuruluşlara Azerbaycan ‘ın yanında olduğumuzu yazılı olarak açıklayacağız.

Ankara’da bulunan İlgili elçilikler ve kuruluşlar karşısında bireysel olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize destek eylemlerimizi  başlattığımızı bildirmek isterim.

33 yıl boyunca süre gelen günümüzde de devam eden Nahcivan ‘la hava yolu dışında hiç bir ulaşım yolu olmamasının müsebbibi olan Ermenistan ‘a tek kelime söylemeyen ABD ve AB ‘nin, Ermeni lobisinin etkisiyle sanki Azerbaycan Karabağ’daki Ermenileri aç ve susuz bırakıyormuş iftirasıyla Azerbaycan ‘a çağrış yapmasını esefle kınıyoruz.

Dünyanın dört bir köşesinde Rus iş adamlarına yaptırım uygulayan Batılı ülkelerin 

1.6 milyar dolar serveti olan kriminal iş adamı Ermeni asıllı Rus milyoner Ruben Vardanyan’ın Karabağ ‘da bulunmasına ve sözde Başkan yardımcısı olmasına ses çıkarmaması ne anlama gelmektedir .

Son olarak, Türkiye STK rı olarak sonuna kadar  Azerbaycan STKla birlikte olduğumuzu ifade ederek, en kısa zamanda Laçın’a sefer edeceğimizi bildiriyorum.

Çevreci geçinen batılı STK’ları ve ilgili uluslararası teşkilatları Ermenistan tarafından Azerbaycan ekolojisinin tahribatına son vermek için göreve davet ediyorum. Geçici olarak Karabağ ‘da konumlanmış Rus askeri birliklerinden   Azerbaycan’daki görevlerinin gereksinimi yapmalarını talep ediyoruz.

Seninleyiz Azerbaycan!

Karabağ Azerbaycan’dır!

Prof.Dr.Aygün Attar


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.