NE ARAMIŞTINIZ ?

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) ve Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'nın girişimleriyle Türkiye ve Azerbaycan heyetleri arasında yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

3 Ağustos 2023 Genel

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) ve Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'nın girişimleriyle Türkiye ve Azerbaycan heyetleri arasında yuvarlak masa toplantısı düzenlendi."Bir millet, iki devlet felsefesinin mimarı - Büyük Önder" isimli toplantı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle Bakü'de bulunan Atatürk Kültür Merkez'inde gerçekleştirildi.

Toplantıda TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar başkanlığında 23 Türk İş İnsanı ve firma heyeti temsil etti.TADİV Genel Sekreteri Kamil Salduz,Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Akat,Genel Koordinatör Ali Ekber Tufan toplantıda hazır bulundu.Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Samed Beşirli'in başkanlığını gerçekleştirdiği heyette, "AZPROMO","AzerGold""CJSC" ve"Tekel Karşıtı ve Tüketici Pazarı Kontrolü Devlet Hizmeti Kurumu Başkanı Memmed Abbasbeyli","Arazi ve Emlak Geliştirme Başkanı Zamin Bedirxanov","Azerbaycan'ın Türkiye'de ki Ticaret Temsilcisi-Baş Danışman Cavid Abullayev" katılım gerçekleştirdiler.

Etkinlik çerçevesinde işgalden kurtulan toprakların yatırım olanakları, Türk firmalarının bu topraklarda yatırımlarını artırması masanın ana konuları oldu.Devam eden yeniden yapılanma ve altyapı projeleri de dahil olmak üzere Karabağ ve Doğu Zengezur, Nahçivan üzerinde yatırım potansiyelinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için oluşturulan elverişli yatırım ortamı hakkında Türk heyetine bilgi verildi.Ekonomi Bakan Yardımcısı Samad Bashirli, Türk şirketlerinin, kurtarılmış topraklarda ki projelere aktif katılımının memnuniyet kaynağı olduğunu ve mevcut gidişatın başarılı yatırım ortaklıklarının genişletilmesi için sağlam bir temel oluşturduğuna işaret etti. Bu düzeyde yürütülen çalışmaları takdirle karşılayan Bakan Yardımcısı, her iki ülkenin ilgili devlet ve özel kuruluşlarının faaliyetlerinin önemini vurguladı.Toplantıda yatırım işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilebilecek fırsatlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve Türk firma yetkililerinin soruları yanıtlandı.

Akabinde T.C Cumhurbaşkanlığı tarafından hayata geçirilen, yazarlığını TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar'ın gerçekleştirdiği 44 Günlük Savaşın Perde Arkası isimli kitap katılımcılara takdim edildi.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.