NE ARAMIŞTINIZ ?

Yüzüncü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün ATTAR'ın mesajı

22 Nisan 2020 Genel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, kutluyor; İstikbalimizin evlatları, çocuklarımızı sevgi ile  kucaklıyor; bizlere bu güzel günleri emanet eden Cümhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum..
Bu sene , dünyayı saran korona virüsüne rağmen bu  bayramı bir ayrı heyecanla kutluyoruz çünkü TBMM 100 yaşında, kutlu ve daim olsun!
Düşman işgali altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 100 yıl önce 23 Nisan'da açıldı.
Milli iradenin simgesi olan TBMM ‘nin misyonunu TBMM'nin ilk Başkanı Mustafa Kemal Atatürk, 1 Mart 1920 tarihinde Meclisin 4. toplantı yılının açılışında tutanaklara yansıyan şu cümlelerle ifade etmiştir:
“Hep birlikte bakışlarımızı, vicdanımızın merkezi olan millete dikelim. Orada erdemin, vefa ve içten bağlılığın, yenileme arzusunun, egemenlik aşkının ve geleceğin sönmeyen ateşi yanmaktadır. Bu kutsal ateş, kendi içindeki bilgisizlik ve karanlığı yakacak ve bağımsızlığımızın önüne dikilecek olan bütün engelleri yıkacaktır. Efendiler, millet önünde, onun hak ettiği bağımsızlığın önünde, onun layık olduğu gelişme ve yenileme arzusu önünde, her kuvvet ancak milletin irade ve amaçlarına uymak şartıyla yaşayabilir. Milletin irade ve amaçlarına uymayanların talihi hüsrandır, çökmedir.''
Bayramımız kutlu olsun, Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun..
Prof.Dr.Aygün ATTAR 
TADİV Başkanı


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.